1 kura (50dg cielęciny lub przodek królika), 25dg włoszczyzny, 1 cebula, 2 łyżki mąki, 1/2 szklanki śmietany, 1 puszka groszku konserwowego, sól, zielona pietruszka.
Włoszczyznę umyć, oczyścić, opłukać. Kurę i włoszczyznę zalać gorącą wodą i ugotować.
Wyjąć kurę i włoszczyznę z wywaru, warzywa pokroić w kostkę, mięso oddzielić od kości i również pokroić.
Wymieszać śmietanę z mąką, rozprowadzić wywarem, połączyć z resztą wywaru i zagotować, doprawić solą.
Potrawką zalać kawałki kury z warzywami, dodać groszek i zieloną pietruszkę, chwileczkę zagotować.
Podawać z kaszą, ryżem, ziemniakami i surówkami.
Włoszczyznę umyć, oczyścić, opłukać. Kurę i włoszczyznę zalać gorącą wodą i ugotować.
Wyjąć kurę i włoszczyznę z wywaru, warzywa pokroić w kostkę, mięso oddzielić od kości i również pokroić.
Wymieszać śmietanę z mąką, rozprowadzić wywarem, połączyć z resztą wywaru i zagotować, doprawić solą.
Potrawką zalać kawałki kury z warzywami, dodać groszek i zieloną pietruszkę, chwileczkę zagotować.
Podawać z kaszą, ryżem, ziemniakami i surówkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz