25dg kości, 25dg włoszczyzny, 1 duża garść szczawiu, 2-3 jajka, 1/4l śmietany, 3dg mąki, przyprawa (może być Maga), sól i zielona pietruszka.
Warzywa i kości opłukać, oczyścić, ugotować wywar.
Szczaw opłukać i pokroić, dodać do wywaru. Zagotować.
Zupę podprawić mąką rozmieszaną ze śmietaną. Zagotować, doprawić solą i przyprawą do zup "Maga".
Dozupy dodać pokrojone jajka ugotowane na twardo i zieloną pietruszkę.
Można również dodać trochę masła.
Warzywa i kości opłukać, oczyścić, ugotować wywar.
Szczaw opłukać i pokroić, dodać do wywaru. Zagotować.
Zupę podprawić mąką rozmieszaną ze śmietaną. Zagotować, doprawić solą i przyprawą do zup "Maga".
Dozupy dodać pokrojone jajka ugotowane na twardo i zieloną pietruszkę.
Można również dodać trochę masła.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz